Veelgestelde vragen

Zit je nog met vragen over behandelingen?

Veelgestelde vragen

We zijn ‘exclusief refractief’: dit team van oogartsen behandelt enkel patiënten die brilvrij willen leven. Met alle apparatuur en alle mogelijke behandelingen onder 1 dag is dat uniek in België én pure kwaliteit op Europees niveay.

Het nieuwe centrum heeft 2 operatiezalen die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Deze veiligheid en kwaliteit zouden ook wij verkiezen voor onze ogen. Bovendien zijn we volledig zelfstandig: geen commerciële partner, geen druk om steeds meer procedures uit te voeren. Onze drijfveer is de tevreden patiënten.

We hebben een ruime parking met 50 parkeerplaatsen.

Ziezonder is volledig erkend en gekeurd als rolstoeltoegankelijk centrum. Van harte welkom.

De dag na de ingreep voorzien we een nacontrole. Indien je ver woont is een overnachting handig. We werken hiervoor samen met enkele partners zodat je aan gunstige tarieven een fijne avond kan doorbrengen.

Neen, de dag van de ingreep kan je geen wagen besturen.
Meestal lukt autorijden terug vanaf de dag na de ingreep, dit wordt besproken op de nacontrole.

De vliegtuigreis vormt geen probleem, al voorzie je best extra kunsttranen gezien de droge lucht kan leiden tot branderige ogen. Het is echter cruciaal dat je na een operatie goede nazorg kan krijgen. Blijf daarom 1 week na je behandeling in de buurt.

Wees voorzichtig met make-up, dit zijn kleine partikels die in de tranenfilm of de  opertiewondjes kunnen kruipen. Zorg voor volledige verwijdering van de make up voor de ingreep, wacht na de ingreep minstens 1 week om terug make up te gebruiken.

Ja, die kans is zeer groot. Bij een ooglaser of voorzetlensbehandeling is de kans op herbehandeling klein. Rond de leeftijd van 45-50 jaar ontstaan wel de leesproblemen waardoor je een leesbril of bijkomende behandeling voor het zicht nabij nodig zal hebben.  Na een lensvervanging blijft de correctie stabiel. Na de presbyond behandeling moet de correctie soms wat bijgelaserd worden bij toenemende leesklachten.

Hiervoor voeren we graag een vooronderzoek uit: op die manier weten we welke behandeling het best geschikt is voor jouw ogen.  Veelal zullen we de lagere correcties bij voorkeur laseren: de korte oppervlakkige behandeling is hier uitermate geschikt voor.  Bij correcties vanaf -5, droge ogen of aandoeningen van het hoornvlies verschuift onze voorkeur naar voorzetlenzen. Beide procedures hebben uitstekende resultaten en een laag risicoprofiel.

Neen, de lens blijft levenslang aanwezig en zal niet afgestoten worden. Het materiaal wordt door je lichaam als lichaamseigen herkent.

Neen, de lensimplantaten zijn van een flexibele kunststof die levenslang helder blijft. Nadat lensimplantaten worden geplaatst zal de correctie ook stabiel blijven.

Een lui oog is een oog dat ook met de juiste brilsterkte wazig blijft zien. Hier wegen we zoals altijd de ongemakken van het zien zonder bril af tegen de risico’s. Daarom zal er ook vaak een mogelijke behandeling zijn. De scherpte in een lui oog zal helaas nooit meer terug perfect op punt gesteld kunnen worden, het probleem zit in de hersenen.